Çalışma izin belgesi nasıl alınır?
Başvuru, işveren veya bağımsız çalışacak yabancı tarafından e-devlet kapısı (www..tr veya online) üzerinden yapılır. Serbest bölgede çalışmak üzere çalışma izni başvurusu ve süre uzatma başvurusu Ticaret Bakanlığına yapılır.
E-devletten izin belgesi nasıl alınır?
E-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama kutusuna “Seyahat İzni” yazın ve sonuçlardaki “İçişleri Bakanlığı/E-Başvuru” bağlantısına tıklayın. Açılan sayfadaki “Yeni Başvuru” butonuna tıklayarak ve “Başvuru Türü Seçimi”nize göre formu doldurarak başvurunuzu tamamlayın.
E-devletten çalışma belgesi nasıl alınır?
Bunun için öncelikle sisteme giriş yapın. Daha sonra “Kurumlar” sekmesi üzerinden Sosyal Sigorta Kurumuna gidin. Açılan sayfada “Sosyal Sigorta Kayıt Belgesi Talebi”ne tıklayın. Daha sonra “4A Giriş ve Çıkış Beyanı” seçeneğine tıklayarak çalışma belgenizi alabilirsiniz.
Çalışma izin belgesi nereden sorgulanır?
Ayrıca belgenin doğrulanması ve geçerliliğinin .tr adresindeki onay talep sistemi üzerinden yapılması gerektiği bilgisi yer almaktadır. Belgede düzenlenme tarihi ve belgenin son kullanma tarihi yer almakta olup belge yalnızca bu süreler içerisinde geçerlidir.
Çalışma izin belgesini kim verir?
Çalışma izni, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından verilen ve yabancıya geçerlilik süresi içerisinde Türkiye’de çalışma ve kalma hakkı veren resmi bir belgedir. 6735 sayılı Uluslararası Çalışma Kanunu’na göre, bu kanun kapsamına giren yabancının Türkiye’de çalışmaya başlamadan önce çalışma izni veya çalışma iznine sahip olması gerekir.
Çalışma izin belgesi kaç günde çıkıyor?
Çalışma izni başvuruları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve uluslararası çalışma politikası tarafından belirlenen çalışma izni değerlendirme kriterlerine göre değerlendirilir. Bilgi ve belgelerin eksiksiz olması koşuluyla, usulüne uygun şekilde tamamlanmış başvurular otuz gün içinde değerlendirilir.
Çalışma izin belgesi ne kadar?
Harç ve devredilebilir kağıt ücretinin ödenmesi İZİN TÜRÜ / SÜRESİ HARÇ TUTARI (TL) Bağımsız Çalışma İzni Belgesi 73.480,60 Kayıp Kart Ücreti * 36.740,30 Geçici Korumalı Çalışma İzni / 1 Yıllık (Standart) Çalışma İzni Belgesi 2.732,40 Kayıp Kart Ücreti * 1.
Personel izin belgesi nedir?
Personel izin belgeleri, izin talep formları onaylanmış olan insan kaynakları departmanı tarafından doldurulan ve personel izninin başlangıç ve bitiş tarihlerini takip etmek ve arşivlemek için kullanılan belgelerdir. Şirketin operasyonlarına bağlı olarak, bu belgeler sayaçlı veya sayaçsız olarak yazdırılabilir.
Ek 33 A belgesi nasıl alınır?
Araç, çekici ile muayene noktasına götürülebilir. Araç muayenesi için randevu aldıktan sonra trafik tescil noktasında Ek 33/A’ya göre bir belge alabilirsiniz. Bu belge sayesinde araç 7 gün boyunca trafiğe çıkma hakkına sahip olur. Bu sayede polis tarafından kontrol edilen bir belge sunarak muayeneden geçebilirsiniz.
Çalıştığıma dair belge nasıl alınır?
İşten çıkarılan kişi işverenine başvurarak hangi işi yaptığını ve ne kadar süredir orada çalıştığını gösteren belgeleri talep edebilir. Bu belge işveren tarafından ücretsiz olarak sağlanmalıdır. Yasa çerçevesinde çalışandan istenen bu belgedeki bilgiler doğru olmalıdır.
Çalışma izni onayı nereden alınır?
6458 sayılı Kanunun 27 nci maddesine göre çalışma izni veya çalışma izni muafiyeti ikamet izni yerine geçer. Çalışma izni ile Türkiye’ye gelen yabancılar, giriş tarihinden itibaren yirmi iş günü içinde İl Göç İdaresi Müdürlüğüne başvuruda bulunarak adres kayıt sistemine kayıt yaptırmak zorundadırlar.
Çalışma ve gelir belgesi nereden alınır?
Yukarıda belirtildiği gibi, özel sektörde çalışanlar maaş bordrolarını işverenlerinden, kamu sektöründe çalışanlar ise maaş bordrolarını e-devlet üzerinden alabilirler. Ayrıca vergi dairesinden gelir vergisi beyannamesi alınabilir. Ayrıca bankalardan vadeli mevduat ve kira geliri gibi gelir kaynaklarının belgelerini alabilirler.
Çalışma izni çıktıktan sonra ne yapılır?
Çalışma izninizi aldıktan sonra, 30 gün içinde SSI raporunuzu gönderin. Yabancıyla çalışmayı bitirdikten sonra, SSI raporunu sisteme girin ve çalışma iznini tamamlayın.
Çalışma izni için hangi belgeler gerekli?
Başvuru için gerekli belgeler: Nüfus cüzdanı ve pasaport, son 3 aya ait hesap özeti…
Çalışma izni süresi ne kadardır?
Buna göre, bir yabancıya, iş sözleşmesinin veya istihdamın süresine tekabül eden belirli bir işyerinde çalışmak üzere en fazla bir yıllık süre için verilen çalışma izni geçici çalışma iznidir. Aynı işverene bağlı olarak çalışacak bir yabancı, çalışma iznini iki yıla kadar uzatabilir.
Çalışma izni almak için ne yapmalı?
Yabancı ile işveren arasında bir iş sözleşmesi akdedilir. İşveren veya onun yetkilendirdiği e-beyanname kullanıcısı, e-devlet üzerinden e-imzasıyla Yabancı Çalışma İzni Otomasyon Sistemi’nde iş kaydı oluşturur. Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlardan elektronik imza alabilirsiniz.
Çalışma izni harcı 2024 ne kadar?
2024 yılı çalışma izni ücretleri belirlendi!İzin türü – SüreÜcretÜcret tutarı (TL) 3 YILDaimi çalışma izni TLÇalışma izni kart ücretiTLDaimi çalışma izni60TLGeçici koruyucu çalışma izniTL5 satır daha
Çalışma izni kaç para?
Çalışma izninin süresi Ücret tutarı Sürekli çalışma izni 1 yıla kadar (1 yıl dahil) – Bir yılı aşan sürelerde tüm yıl için ücret alınır.
Çalışma izni olmadan çalışmanın cezası nedir?
Çalışma izni olmaksızın yabancıların çalışmasına ilişkin cezalar Çalışma izni olmaksızın bir işverene bağlı olarak çalışan yabancıya 14.319 TL para cezası verilir. 28. Çalışma izni olmaksızın bağımsız çalışan yabancılar.