İçeriğe geç

Mıhlama Ne Anlama Gelir

Mıhlama nedir?

Mıhlama Karadeniz bölgesine aittir; Gürcistan, Kafkaslar ve Azerbaycan’da da tüketilir. Türk mutfağının yerel lezzetlerinden biri olan mihlamanın bir diğer adı da kuymak’tır. Ana malzemeleri peynir, tereyağı ve mısır unudur. Sadece soğuk algınlığına iyi gelmez, aynı zamanda ateş düşürücü özelliği de vardır.

Kuymak ve mıhlama arasında ne fark var?

Peynir kullanımı: Mıhlama’nın aksine kuymak peynirsiz yapılabilir. Iğdır’dan gelen kuymak sadece tereyağı ile yapılır. Artvin’de kuymak’ın ana malzemesi yerel kremadır. Trabzon kuymağında minzi peyniri veya inançsız peynir kullanılır; muhlama Erzurum telli peynirinden yapılır.

Mıhlama hangi yöreye ait?

Trabzon’un en popüler yemeklerinden biri olan Kuymak, mısır unu, tereyağı ve peynirden yapılır ve hem ana yemek hem de atıştırmalıktır. Kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği olarak servis edilebilecek çok lezzetli bir yemektir. Bu yöresel yemeğe “Muhlama” veya “Mıhlama” da denir.

Mıhlama ne demek TDK?

Mıhlama birçok şekilde muhlama olarak adlandırılır, hepsi doğrudur. Peynir yerine yoğurt veya krema ile hazırlandığında kuymak olarak da adlandırılır. Muhlamanın özelliği, pişirme aşamasında malzemelerin eklenme ve karıştırılma sırasıdır. Karadeniz bölgesinde muhlama bilmeyen bir kız, “Ben yemek yapmayı bilmiyorum” demiştir.

Mıhlama ismi nereden gelir?

Mıhlama genellikle çeçil peyniri, kolot peyniri, sürme peynir veya krem ​​peynir gibi esnek peynirlerden yapılsa da bazı yörelerde lor peyniri ve tulum peynirinden de yapılır. Peynirin adını tavaya çivi gibi yapışmasından aldığına inanılır.

Kolot nasıl yapılır?

Kolot peyniri; İnek, koyun, keçi gibi hayvanların sütlerinin kreması ayrılarak içine maya katılarak yapılan bir peynirdir. Maya katılmış süt bir süre sonra kesilmeye başlar ve pişirme esnasında kesilen süt içerisindeki peynirler uygun torbalara konularak suyu iyice süzülür ve daha sonra tuzlanır.

Rize’de kuymak mı mıhlama mı?

Kuymak ile Mıhlama arasındaki temel farklar şunlardır: Her ikisi de Karadeniz bölgesine ait yiyeceklerdir. Kuymak Trabzon’da, Mıhlama ise Rize’de tercih edilir. En önemli fark ise Kuymak’ın ana malzemesinin mısır unu, Mıhlama’nın ana malzemesinin ise peynir olmasıdır.

Mıhlama peynirinin adı ne?

Muhlamada kullanılan peynir Trabzon kolot peyniri, bir diğer adıyla kuymak peyniridir ama elimizde yoksa sürülebilir peynir, yağlı çeçil peyniri hatta kaşar peyniri de kullanabiliriz.

Çelik tavada mıhlama olur mu?

Muhlama kalın bir bakır tavada veya kalın tabanlı çelik bir tavada pişirilmelidir. Uygun şekilde hazırlanmış bir muhlama yavaşça pişirilmesi gerektiğinden, peynir tabanı çevrelemeli ve hafifçe yanmalı ve tereyağı üste çıkmalıdır.

Orjinal mıhlama nasıl yapılır?

Trabzon usulü kuymak yaparken önce tereyağı eritilir ve ardından mısır unu ile kavrulur. Yağ salındığında soğuk su eklenir. Yöresel Faithless ve Kolot peynirini ekleyip kaynama noktasına geldikten sonra orta ateşte kavurmaya devam ederiz. Kaynadıktan sonra altını biraz kızartıp servise hazır hale getiririz.

Trabzon’un en meşhur yemeği nedir?

Trabzon ve Karadeniz mutfağı denildiğinde akla ilk olarak hamsili pilav gelir.

Mıhlama deyince akla ne gelir?

Muhlama, yöreye özgü bir peynirin tereyağı ile eritilmesiyle yapılan bir yemekken, Kuymak ise mısır unu, tereyağı ve yöreye özgü bir peynir olan Koleti peyniri, Kaşar peyniri veya Minci peyniri ile yapılan bir yemektir.

Trabzonda kuymak mı denir mıhlama mı?

Muhlama? Kuymak’ın Trabzon’da, Mihlama’nın ise Rize’de tercih edildiği söylenir. Aradaki fark, Kuymak’ın ana malzemesinin mısır unu, Mihlama’nın ise peynir olmasıdır. İkisi de mısır unu, peynir ve tereyağından yapılır.

Mıhlama neden olur?

Lezzetini gerçek Trabzon peyniri ve ince mısır unundan alan Mıhlama (Trabzon’da Kuymak adıyla yapılan Muhlama olarak da bilinir) Karadeniz seyahatinizin sebebi olmasın.

Mıhlama ustası nedir?

Usta çivi çakıcı kimdir ve ne yapar? Çivi çakıcı, metal işleme sektöründe çalışan ve metal parçaların yüzeylerini düzeltmek, pürüzsüzleştirmek ve cilalamak için çivi işi yapan bir meslektir. Bu işlem metal parçaların dayanıklılığını artırır ve daha estetik bir görünüm sağlar.

Mıhlama hangi peynirle olur?

Muhlamada kullanılan peynir Trabzon kolot peyniri, bir diğer adıyla kuymak peyniridir ama elimizde yoksa sürülebilir peynir, yağlı çeçil peyniri hatta kaşar peyniri de kullanabiliriz.

Mıhlama malzemeleri nelerdir?

Malzemeler: 4 yemek kaşığı (tepeleme) tereyağı, 3 yemek kaşığı mısır unu, 1 su bardağı süt, 1,5 su bardağı su.

Mıhlama sıcak su mu soğuk su mu?

Trabzon usulü Yağ eridikten sonra mısır unu ile hafifçe kavrulur. Yağ erimeye başlayınca “soğuk” su eklenir.

Kuymak’ın diğer adı nedir?

Kuymak için en popüler isim mihlamadır. Ayrıca kuymak cumur, çumur veya zumur, yayla kuymakı ve höşmerim olarak da adlandırılır. Kuymak nedir? Kuymak; mısır unu, tereyağı ve süzme peynirden yapılan mısır lapasıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Ofise Gelen Escort