Müfettişleri kim denetler?
MADDE 5 – (1) Kurul, doğrudan Bakana bağlıdır. Müfettişler; Bakan adına teftiş, inceleme, denetim ve soruşturma yaparlar. (2) Müfettişlere, yalnızca Çalışma Bölümü Planına göre yetkili oldukları alanlarda Bakan, Başkan ve Başkan Yardımcıları tarafından talimat verilebilir.
Bakanlık müfettişleri nerede çalışır?
MADDE 5 – (1) Teftiş Kurulu, Başkan, daire başkanları ile hizmet ve iş merkezlerinde çalışan müfettişler ve müfettiş yardımcılarından oluşur. (2) Kurulun merkezi Ankara’dadır. Bu merkez aynı zamanda müfettişlerin görev ve iş merkezidir.
İş müfettişleri hangi kuruma bağlıdır?
İş Müfettişi; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlarda 4857 sayılı İş Kanunu ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu uyarınca denetim ve inceleme yapan kişilere verilen unvandır.
Teftiş kurulu nereye bağlıdır?
Madde 3 – Teftiş Kurulu, bir Başkan ve yeteri kadar müfettiş ve müfettiş yardımcısından oluşur. Kurul, doğrudan Başbakana bağlıdır. Kurulun kayıtları, hesapları, arşivleri, kütüphaneleri vb. Kurulun mülkiyetindedir. İşleri Başbakanlığa bağlı Şube Müdürlüğü tarafından yürütülür.
Müfettiş kime ait?
Müfettiş (Rusça: Ревизор, Revizor) Gogol’un beş perdelik eseridir. İngiltere’de basılan oyunun posteri. İlk kez 1836’da yayınlanan ve sahnelenen oyun, Çarlık Rusyası’ndaki yozlaşmış bürokrasiyi eleştiren bir komedidir.
Müfettiş görevden alabilir mi?
(1) Müfettişler, Devlet Memurları Kanununa tabi personelden, Devlet memurluğunda teftiş, denetim, ön inceleme ve soruşturmalar sırasında gerekli görülenlerden, hizmette kalmaları uygun görülmeyenleri geçici olarak görevden uzaklaştırabilirler.
Müfettiş kime bağlıdır?
MADDE 4 – (1) Kurul; Başkan, Başkan Yardımcısı, Müfettişler ve Müfettiş Yardımcılarından oluşur. (2) Kurul, doğrudan Bakana bağlıdır. (3) Müfettişler, görevlerini Bakan adına yaparlar. (4) Müfettişlere; Bakan ve Başkan dışında hiçbir kurum veya makam emir veya talimat veremez.
Müfettiş maaşları ne kadar?
Türkiye’de bir müfettişin aylık ortalama maaşı 44.000 TL iken yeni başlayanlarda 110 TL’dir.
Müfettişin yetkileri nelerdir?
Bir müfettişin görevleri çok çeşitlidir. Kurumlarda çalışan tüm çalışanların görev ve sorumluluklarını denetleme yetkisine sahiptir. Ayrıca yapılan tüm iş ve işlemleri kontrol eder. Personelin davranışlarının yönetmelik, yasa veya genelge gibi yasalara uygun olup olmadığını belirler.
Kaç çeşit müfettiş vardır?
f) Müfettiş: Yönetim ve Teftiş Başkanı, Başmüfettiş ve Müfettişleri, g) Müfettiş Yardımcısı: Bağımsız olarak teftiş ve soruşturma yapmaya yetkili kılınan yardımcı müfettişleri, g) Refakatçi Müfettiş: Yönetim ve Teftiş Başkanına yardımcı olacak müfettişleri, ifade eder.
Bakanlık müfettişleri derse girer mi?
Maarif Müfettişi, belirlenen ders saatinde öğretmenle birlikte sınıfa girer.
Müfettiş neye bakar?
Bakanlık ve Bakanlık kuruluşlarının her türlü faaliyet, iş ve işlemleri hakkında inceleme ve soruşturma yapmak. Bakan tarafından belirlenen konularda araştırma ve soruşturma yapmak. Bakan tarafından verilen diğer görevleri yapmak.
Teftiş kurulu başkanı kime bağlıdır?
Teftiş Kurulu, Başkan, Başkan Yardımcıları, Başmüfettiş, Müfettiş ve Müfettiş Yardımcılarından oluşur. Teftiş Kurulu Başkanı doğrudan Bakan’a bağlıdır.
Adalet Bakanlığını kim denetler?
Adalet Bakanlığı merkez teşkilatındaki danışma ve denetim birimlerinden biri olan Teftiş Kurulu; Bakanın emir ve onayı ile Bakan adına aşağıdaki görevleri yapar.
Müfettiş nasıl olunur?
Hazine ve Maliye Müfettişi olarak atanma şartları: Başkanlık Divanı tarafından yapılan yazılı ve sözlü sınavda başarılı olmak. Yardımcı müfettiş olarak üç yıllık eğitimden sonra Başkanlık Divanı tarafından yapılan yeterlilik sınavında başarılı olmak.
Vergi müfettişleri nereleri denetler?
Vergi kaçakçılığını araştırmak, vergi kaçakçılığı ve gerçeğe aykırı beyan konusunda yapılan şikâyet ve ihbarları incelemek, icra ve iflas daireleri memurlarının çalışmalarını denetlemek ve Bakanlıkça kendisine verilen teftiş görevlerini yerine getirmek.
Eğitim müfettişi kime bağlıdır?
Maarif müfettişleri, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurum ve personele ilişkin teftiş, soruşturma, rehberlik ve gözetim gibi görevleri üstlenirler. Tüm kurumlardaki teftiş ve denetim sistemleri ayrı bir özerk yapıya sahiptir.
Müfettiş neleri kontrol eder?
Müfettiş kimdir sorusuna kısaca bağlı kuruluşlardaki tüm operasyonları kontrol eden kişi olarak cevap verilebilir. Müfettişin görevleri çok çeşitlidir. Kurumlarda çalışan tüm çalışanların görev ve sorumluluklarını izleme yetkisine sahiptir. Ayrıca yapılan tüm iş ve operasyonları kontrol eder.
Adliyeleri kim denetler?
Anayasa Mahkemesi, Sayıştay’a bu denetim görevini yerine getirmesinde yardımcı olur. Anayasa Mahkemesi’nin bu denetim sonunda verdiği kararlar kesindir (Madde 69).