İçeriğe geç

Cıvılın Anlamı Nedir

Cıvıl anlamı nedir?

Türkçe-İngilizce sözlükte arama yapmak için tıklayabilirsiniz. (s). vatandaş; devlet, milli; sivil; birey, birey; vatandaşlık gerekleri; medeni, uygar; nazik, nazik. medeni ölüm, manevi ölüm.

Cıvıldamak ne demek TDK?

1. (Küçük kuşlar, civcivler için) Cıvıldamak, ötmek.

Cıvıl cıvıl nasıl yazılır?

Çok güzel, çok canlı bir şehirdi dedi. – Salon penceresinin dışında kafesinde ötüşen kanarya. – Ötüşerek söylediğin o türkü.

Cırgın ne demek?

Aşırı davranışlarda bulunan, çılgın ve deli olan kişilere deli denir. Ayrıca insanları kaygılı, tereddütlü veya huzursuz yapan birçok durum yaratmasıyla da karakterize edilir. Hem hafif olaylarda hem de bazı ciddi durumlarda kullanılabilen bir kelime olmasıyla karakterize edilir.

Cıvık Türkçe ne demek?

Anlamı: “Sıvı” kelimesi genellikle çok sıvı kıvamda olan veya katı olmayan bir madde veya karışımı tanımlamak için kullanılır. Kişilik veya davranışla ilgili olarak, “duygusal olarak hassas, sızlanan, nazik” anlamında da kullanılabilir.

Ceyli isminin anlamı nedir?

Cennetin kapısı, cennete açılan kapı. Sevgili kızım. Temiz, saf.

Cıvır ne demek TDK?

civir, cifır: 1. kadın, kız; 2. kadınlık organı, vajina. (Cıfırıŋı ġıyılarım. “cinsel ilişki anlamında küfür”).

Cıvıttı ne demek?

1. Sümüksü hale getirmek. geçişsiz f. 2. montaj. Pervasızca davranmak, ciddiyetten uzaklaşmak, cıvıldamak: Olmaz canım, sen zaten neşeliydin Haydar.

Cıvıldaşmak ne demek?

Tweet atmak, herkesin kullanabileceği anlamlı kelimelerden biridir. Günümüzde tweet atma kelimesi sıkça duyulmaktadır. TDK’da “chivıldaşmak” kelimesi “hepsini birden tweetlemek” anlamına gelir.

1 ci 2 ci nasıl yazılır?

Sıra sayıları toplama işlemiyle ifade edildiğinde, rakamdan sonra sadece kesme işareti ve ek yazılır ve nokta yoktur: 8. değil 8., 2. değil 2., vb. Bu kelime sıklıkla yanlışlıkla 1 olarak yazılır.

Çınarcık nasıl yazılır?

Çınarcık, adını çevresindeki muhteşem çınar ağaçlarından almıştır.

Sivic nasıl yazılır?

Switch, Türkçe’de switching olarak da bilinir. Cihazlar switch’in portlarına bağlanır ve kurulum işlemi bilgisayarlarda gerçekleştirilir. Switch sayesinde işlemler daha hızlı ve daha çok kullanılır hale gelir.

Şıllık ne demek?

Şıllık, Şanlıurfa yöresine özgü bir tatlıdır. Şıllık tatlısı isminin etimolojik kökeni, Kürtçede “yaş” (yaş) kelimesinin karşılığı olan Şil (Şıl) kelimesinden türemiştir. Şanlıurfa ve Adıyaman yöresinde ıslak mantı olarak bilinir. Dökülen karışıma ceviz sarılır, şerbetle karıştırılarak servis edilir.

Adetin anlamı nedir?

Vücut her ay hamile kalmaya hazırlanır. Ancak, hamilelik gerçekleşmezse, vücut vajinadan kanama olarak rahmin iç yüzeyini döker. Bu döngüye adet denir.

Çirkin tanımı nedir?

Dilimize Farsçadan giren çirkin sözcüğü, Türkçe sözlükte; “göze veya kulağa hoş gelmeyen, güzelin karşıtı” veya “hoş olmayan, yakışıksız davranış veya söz” olarak açıklanmaktadır (TDK, 1988: 490).

Çember ismi ne anlama gelir?

Daire veya küre, düzlemdeki sabit bir noktadan eşit uzaklıkta bir dizi noktadan oluşan yuvarlak bir geometrik şekildir.

Cıvlan ne demek?

twitter “sulu” (DS: 944). diplen “kısa, kalın” (DS: 1511). bkz. TTA diplek aa. (DS: 1511). denizleŋ/ denizlank “dişleri dışarı çıkan kişi” (DS: 1525), denizleŋ “üst dişleri alt dişlerinden daha geniş olan kişi” (MAS: 119), bkz.

Cemin anlamı nedir?

Cem, Aleviler ve Bektaşiler tarafından toplulukla birlikte uygulanan dini bir ibadettir ve kuralları son derece ayrıntılıdır. Cem yalnızca dini bir toplantı değil, aynı zamanda ruhsal yenilenme, arınma ve toplumsal ve bireysel sorgulama yeridir. Cem, Arapçada toplanma anlamına gelir.

Cıvıttım ne demek?

1. Sümüksü hale getirmek. geçişsiz f. 2. montaj. Pervasızca davranmak, ciddiyetten uzaklaşmak, cıvıldamak: Olmaz canım, sen zaten neşeliydin Haydar.

Tavsiyeli Bağlantılar: Bektaş Üzümü Nasıl Olur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir