İçeriğe geç

Çıtır Çıtır Patates Kızartması Nasıl Yapılır

Patates kızartması çıtır çıtır olması için ne yapılır?

Patateslerinizi çıtır yapmanın ilk yolu, onları ezdikten sonra soğuk suda bekletmektir. Daha sonra suya iki damla sirke ekleyin. Patatesler kızardığında, tam istediğiniz gibi olduklarını göreceksiniz.

Fast foodlardaki gibi patates kızartması nasıl yapılır?

Patates kızartmak istiyorsanız, dondurulmuş patatesleri çıkarın, biraz çözdürün ve ardından sıcak, yağlanmış bir tavaya atın. Bu derin tavaya un da serpin. Un, patatesleri çıtır yapar. Genellikle patatesler tavada 5 dakikadan fazla kalmaz.

Çıtır çıtır patates kızartması nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

Çıtır patates kızartması tarifi nasıl yapılır? Patatesleri soyup yıkayın. … Un, nişasta, tuz ve kabartma tozunu ekleyip, sıcak yağa doğrudan dökün ve ara sıra karıştırarak servis tabağına dizin.

En iyi patates nasıl kızartılır?

Yağı derin bir tavada kısık ateşte yavaşça ısıtın. Yağ ısınınca patatesleri ekleyin. Yaklaşık 7 dakika ara sıra karıştırın ve sonra bir tabağa aktarın. Patatesleri tuzla serpin ve ketçap ve mayonezle servis edin.

Kızartmaya tuz ne zaman atılır?

Yağı iyice süzün ve tavadan çıkardığınız patatesleri üstüne koyun. Bu, kağıdın fazla yağı emmesini sağlayacaktır. Sıcakken üstüne tuz ve baharat serpin.

Kızarmış patatesin yumuşamaması için ne yapmalı?

3. Sertleşmesini bekleyin. Patateslerin çıtır çıtır olması için pişirmeden önce gerekli önlemleri almanız gerekir. Patatesler doğrandığında yumuşayabilir ve bu da patateslere istenilen çıtırlığı vermez. Bunu yapmak için patatesleri kestikten sonra 1-2 damla sirke eklenmiş buzlu suya koyun.

Evde McDonald’s patatesi nasıl yapılır?

McDonald’s usulü patates yapmak için incecik doğranmış patatesleri tuzlu suda iki dakika haşlayın, havluyla kurulayın, sonra dondurucuya kaldırın. Daha sonra üzerine biraz un serpip derin bir tavada kızartarak McDonald’s usulü patates yapabilirsiniz.

Burger King usulü patates kızartması nasıl yapılır?

Patatesleri beze koyup fazla suyunu alın. Patatesleri fırın kağıdı serili fırın tepsisine yerleştiriyoruz ve tam olarak istenilen kuruluğa geldiğinden emin oluyoruz. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında tam 3 dakika pişiriyoruz. 3 dakika sonra patatesleri çıkarıp oda sıcaklığına getiriyoruz.

Patates kızartmasına hangi baharat kullanılır?

Doğranmış patatesleri ısıtılmış yağa ekleyin ve iyice kızartın. Tuz, karabiber, sarımsak tozu, kırmızı biber tozu ve Cajun baharatını bir karıştırma kabında karıştırın. Kızarmış patatesleri baharat karışımına ekleyin ve karıştırın. Sıcak servis edin.

Çıtır patates çubukları nasıl yapılır?

Ünlü çıtır patates çubukları tarifi nasıl yapılır? Tuzunu ekleyip suyunu tamamen süzdüğünüz patatesleri güzelce pişirin.

Sirkeli patates kızartması nasıl yapılır?

Doğranmış patatesleri en az 2 saat buzdolabında bekletin, üzerini örtecek kadar soğuk su ve 2 yemek kaşığı sirke ekleyin. Tavaya yağı ekleyin ve ısıtın. Patatesleri sudan çıkarın ve iyice kurulayın. Patatesleri 165 dereceye ısıtılmış yağda 5 dakika boyunca gruplar halinde kızartın.

Patates haşlandıktan sonra kızartılır mı?

Haşlanmış patatesleri soğuduktan sonra dondurun. Kızartmak istediğiniz patatesleri dondurucudan çıkarın ve biraz çözdürün. Isınan yağa bir yemek kaşığı un serpin ve patatesleri kızartın. Patatesler renk değiştirene kadar kızartın.

Patatesin kıtır kıtır olması için ne yapmalı?

Kızartma yağınıza bir kaşık un eklerseniz patatesler daha çıtır olur.

Kızartma yaparken yağ çekmemesi için ne yapmalı?

Doğrama işlemine geçmeden önce soğuk tuzlu suda bekletin. Kestikten sonra tekrar soğuk tuzlu suda bekletin. Daha sonra fazla suyu süzün ve pişirme sırasında yağ sıçramasını önlemek için kağıt havluyla kurulayın. Pişirme süresini 2-3 dakikaya ayarlayın.

Bir yağda kaç kere patates kızartılır?

Normal şartlarda kızartma yağını 3-4 kez kullanabilirsiniz. Ancak kızartma yağında yemek artıkları varsa bu tekrar sayısı 1-2’ye düşer. Yüksek sıcaklıktaki yağdaki yemek artıkları temizlenmezse yanıklar oluşur.

Çıtır patates çubukları nasıl yapılır?

Ünlü çıtır patates çubukları tarifi nasıl yapılır? Tuzunu ekleyip suyunu tamamen süzdüğünüz patatesleri güzelce pişirin.

Patates kızartırken sirke konur mu?

Sirke, patateslerin dışı kızartılırken içlerinin yumuşamasını önler ve kızartma işlemi sırasında patateslerin renginin korunmasını sağlar. Ayrıca sirke, patatesleri daha çıtır hale getirerek lezzetini artırır, bu nedenle patates kızartması hazırlarken yağa birkaç damla sirke eklemek çok faydalıdır.

Burger King usulü patates kızartması nasıl yapılır?

Patatesleri beze koyup fazla suyunu alın. Patatesleri fırın kağıdı serili fırın tepsisine yerleştiriyoruz ve tam olarak istenilen kuruluğa geldiğinden emin oluyoruz. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında tam 3 dakika pişiriyoruz. 3 dakika sonra patatesleri çıkarıp oda sıcaklığına getiriyoruz.

Patates kızartırken yağ çekmemesi için ne yapılır?

Doğrama işlemine geçmeden önce soğuk tuzlu suda bekletin. Kestikten sonra tekrar soğuk tuzlu suda bekletin. Daha sonra fazla suyu süzün ve pişirme sırasında yağ sıçramasını önlemek için kağıt havluyla kurulayın. Pişirme süresini 2-3 dakikaya ayarlayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir